Članak

Mulabegović: Cerić ima pravo da se kandidira kao i bilo koji drugi građanin BiH

Taj postupak je za naše uvjete i mentalni sklop iznenađujući, ali je pravo svakog građanina da se, u skladu sa zakonom, kandidira na izborima, izjavio je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Nedžad M

Taj postupak je za naše uvjete i mentalni sklop iznenađujući, ali je pravo svakog građanina da se, u skladu sa zakonom, kandidira na izborima, izjavio je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Nedžad Mulabegović, predsjednik Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca komentirajući najavu ulaska dr. Mustafe Cerića u utrku za člana Predsjedništva BiH.

- Nemam nikakav poseban komentar na to. To je građansko pravo i odluka, a šta će biti konačni rezultat pod znakom je upitnika. To je njegova lična odluka – kaže Mulabegović.

Međutim, prema njegovim riječima, činjenica da se radi o bivšem poglavaru Islamske zajednice u BiH ne bi trebala biti nikakva prepreka niti može imati negativan efekt po Bošnjake.

- Ne bi to trebalo imati negativan efekt na ono što se definira kao bošnjačka politika ili interes bošnjačkog naroda – istaknuo je Mulabegović za Patriu. 

#BiH