Članak

Sve spremno za 3. biznis forum bh. dijaspore, konferencija za medije u petak

Banja Luka je 9. oktobra domaćin „Trećeg biznis foruma bh. dijaspore – bhdiafor 2015“, na kojem će se okupiti veliki broj investitora iz zemlje i regiona

Konferencija za medije povodom Trećeg biznis foruma bh. dijaspore - BHdiaFor 2015, bit će održana u petak 2. oktobra u 11 sati u u hotelu „Bosna“ u Banja Luci, saopćeno je iz Organizacionog odbora Biznis foruma, piše novinska agencija Patria.

Podsjećamo, Banja Luka je 9. oktobra domaćin „Trećeg biznis foruma bh. dijaspore – bhdiafor 2015“, na kojem će se okupiti veliki broj investitora iz zemlje i regiona.

Cilj ovog Biznis foruma je stimulisanje poslovne saradnje između domaćih kompanija i kompanija čiji su vlasnici, ili u kojima rade, članovi zajednice bh. dijaspore.

Na Forumu će biti prezentovani brojni investicioni projekti, potencijalne poslovne saradnje sa dijasporom, primjeri dobre prakse investicija dijaspore u raznim sektorima, te iskustva drugih zemalja u radu sa dijasporom.

Biznis forum sa bh. dijasporom prošle godine je organiziran u Sarajevu, a godinu ranije u Prijedoru, koje je posjetilo ukupno više od hiljadu poslovnih ljudi, nakon čega su se do danas izrodile značajne poslovne saradnje i projekti. Forumi su do sada ukupno ugostili potencijalne investitore i uspješne menadžere iz više od 40 zemalja.

Glavni organizator „Trećeg biznis foruma bh. dijaspore – bhdiafor 2015“ je Asocijacija „Naša Perspektiva“. Glavni finansijer foruma je Ambasada Kraljevine Norveške u BiH. Skup je također podržan od strane brojnih vladinih, nevladinih i međunarodnih organizacija, piše Patria.

Agendu Foruma pogledajte OVDJE

#BiH