Članak

SBiH podržava Durakovića, ispitat ćemo glasanje naših odbornika

Kad je u pitanju glasanje odbornika iz Stranke za BiH, želimo upoznati javnost da ono nije bilo instruirano iz centrale stranke, te će se posebno ispitati i utvrditi sve okolnosti koje su doprinijele

Povodom posljednjih događaja u Srebrenici i krize lokalne vlasti, koja je rezultirala ostavkom načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića, Stranka za Bosnu i Hercegovinu želi naglasiti da podržava napore svakoga ko preferira postavljanje stručnih, a ne isključivo politički podobnih kadrova, pa tako podržava i Durakovića koji tvrdi da je u pitanju politička podobnost, a ne znanje, saopćeno je iz Stranke za BiH, prenosi novinska agencija Patria.  

Kad je u pitanju glasanje odbornika iz Stranke za BiH, želimo upoznati javnost da ono nije bilo instruirano iz centrale stranke, te će se posebno ispitati i utvrditi sve okolnosti koje su doprinijele ovoj krizi.

Ako se utvrdi bilo kakva nezakonita radnja Predsjedništvo stranke će raspravljati o daljnjim koracima. Stranka za BiH ostaje opredjeljena za podršku povratnicima kao što je to uvijek činila, a posebno kad je u pitanju Srebrenica koja ima poseban značaj za cijelu Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz SBiH. 

#BiH