Članak

Dodik od Mektića tražio da zaustavi istragu o zlatu

Međutim, tu istu “ikebanu” kako je Dodik nazvao Mektića, u nedelju oko podneva Dodik je pozvao telefonom i zamolio da to ne rade, te da to što se priča oko njegovog zlata nije dobro za Republiku Srpsk

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da se od ranije poznata laž da je kao mito primio kilogram zlata sada "reciklira" zbog referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, prenosi novinska agencija Patria. 

Dodik navodi da je spreman da prihvati da ove institucije taj slučaj "dovedu do kraja" i time dokaže da razlog njegove referendumske inicijative nije lična zaštita.

On je ocijenio da je sva ta priča o kilogramu zlata potpuno degutantna. Predsjednik RS je ocijenio da je nevjerovatno da ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji je u proceduralnom smislu ikebana kada je riječ o nadležnostima jer ima samo ulogu koordinatora, izlazi na konferenciju za novinare i govori o tome.

Međutim, tu istu “ikebanu” kako je Dodik nazvao Mektića, u nedelju oko podneva Dodik je pozvao telefonom i zamolio da to ne rade, te da to što se priča oko njegovog zlata nije dobro za Republiku Srpsku. Kako BN TV saznaje Dodik je od Mektića tražio da se istrage zaustave i da se zajednički djeluje na nivou BiH. 

Odgovor Mektića je bio da su to zajedništvo probali prije nekoliko godina i da je Dodik prekinuo tu vrstu saradnje. Istovremeno Mektić je upitao Dodika “kako može zajedno sarađivati sa izdajnicima koje svakodnevno optužuje da su protiv Republike Srpske” na šta je ovaj odgovorio da to ne radi on nego mediji"!

Razgovor Dodika i Mektića nije promijenio tok istraga, za koje,kako tvrdi Mektić više nema povratka.

"Sve je ušlo u procedure i uskoro se očekuju prve optužnice za krupni kriminal koji godinama razjeda Republiku Srpsku i cijelu BiH o čemu će se oglasiti i nadlezni organi" saznaje BN TV.

#BiH