Članak

OV Živinice: Šljivić zatražio medicinsku pomoć nakon napada Ramića, on tvrdi da mu se nije obratio

Vijećnik Općinskog Vijeća Mirsad Šljivić (SUND) verbalno je napadnut od strane Hasana Ramića, nakon čega je Šljivić zatražio i medicinsku pomoć, piše novinska agencija Patria.

Vijećnik Općinskog vijeća Mirsad Šljivić (SUND) verbalno je napadnut od strane Hasana Ramića, nakon čega je Šljivić zatražio i medicinsku pomoć, piše novinska agencija Patria.

- Naime, na sjednici Općinskog vijeća jučer izabrani su i članovi Općinske izborne komisije, a Hasan Ramić je jedan od članova, a i ranije je obnašao tu funkciju. Međutim, Ramić nema visoku stručnu spremu, a što Izborni zakon zahtijeva u općinama gdje ima više od 1.000 glasača. Međutim, u javnom pozivu koji je objavljen dodan je amandman u kojem stoji da član Izborne komisije može imati i srednju stručnu spremu, a što je urađeno kako bi Ramić mogao biti izabran.

Šljivić koji je član Komisije za imenovanje upozorio je da se radi o kršenju zakona, ali su se na to oglušili vijećnici, a u pauzi se desio i incident.

- U toku svog izlaganja nisam spomenuo ničije ime, već sam govorio o zakonu, ali mi je na pauzi prišao Ramić i kazao da prestanem spominjati njegovo ime, te da ukoliko nastavim, više nikada neću imati priliku izaći za govornicu. Ipak, ja sam o svemu nakon pauze obavijestio sam Općinsko vijeće o prijetnjama koje sam dobio, ali Nail Jusić, zamjenik predsjedavajućeg se bukvalno oglušio na sve to – istakao je Šljivić, inače ljekar internista, a koji danas zbog stresa nije ni otišao na posao.

I jedan vijećnik iz SDP-a tražio je pauzu, ali Jusić je nije želio dati, te je na kraju Ramić i izabran za jednog od člana Izborne komisije. Centralna izborna komisija mogla bi imati mnogo posla u ovom slučaju, ali Šljivić se pribojava da se i oni ne ogluše na sporne momente.

- U Živinicama vlada jedan haos. Gotovo svi su pozicija, a opozicije skoro da i nema. Ali, očito je da ni država ne mari za to. Razočaran sam, jer ja kao pojedinac ne mogu puno toga napraviti – istakao je Šljivić.

U redakciju Patrije pozvao je Ramić koji je negirao riječi Šljivića te je istakao da on nije član niti jedne partije.

- Na sjednici Vijeća sam bio kratko i samo sam se se pozdravio s pojedinim kolegama. Nisam se gospodinu Šljiviću niti obratio. Tek sam jutros čuo da je on išao kod doktora. Ja nisam član niti jedne partije niti ću ikada biti nečiji poslušnik - kazao je Ramić.

#BiH