Članak

Putin kreće u napad: Ruski parlament službeno odobrio slanje vojnih trupa u Siriju

Gornji dom ruskog parlamenta jednoglasno je dao formalnu dozvolu Vladimiru Putinu da koristi rusku vojsku kako bi se borili protiv Islamske države u Siriji, a uz sirijsku vladu i Bašara al-Assada, jav

Gornji dom ruskog parlamenta jednoglasno je dao formalnu dozvolu Vladimiru Putinu da koristi rusku vojsku kako bi se borili protiv Islamske države u Siriji, a uz sirijsku vladu i Bašara al-Assada, javlja RT, prenosi novinska agencija Patria.

Spomenuta dozvola bila je ključna za slanje trupa u stranu zemlju, po ruskom ustavu. Nedavno je Rusija sirijskoj vladi poslala moderno i sofisticirano oružje, kao i instruktore koji su Sirijce učili kako da ih koriste. 

Ovaj razvoj događaja dolazi nakon što je Moskva prilično intenzivirala svoju uključenost u zbivanja u Siriji te osnovala vojni komunikacijski centar s Damaskom, Bagdadom i Teheranom, bazirano u Iraku.

Predsjednik Putin prije nekoliko dana pozvao je na otpor teroristima u Siriji, koji bi uključio pomoć Bašaru al-Assadu. Zapadne nacije pak žele isključiti Assada iz jednadžbe. Prije nekoliko godina Francuska, Velika Britanija i SAD nisu se htjele suprotstaviti Assadu, piše Index. 

#Svijet