Članak

I članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine dobili poziv na inauguraciju Jakova Milatovića

Neki od prvih poteza na poziciji šefa države bit će mu sagledavanje pristiglih zakona donesenih u vrijeme raspuštene Skupštine.

(Patria) - Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kaže kako očekuje da će njegovoj inauguraciji naredne subote u Podgorici prisustvovati lideri zemalja regiona, uključujući i predsjednika Srbije Aleksandra Vućića.

U intervjuu za Televiziju Vijesti, Milatović je kazao da je inauguracija u Skupštini, pred poslanicima, unapređenje demokratske prakse, te da je to jedini razlog zašto zakletvu ne polaže na Cetinju.

Neki od prvih poteza na poziciji šefa države bit će mu sagledavanje pristiglih zakona donesenih u vrijeme raspuštene Skupštine.

- Sve ide, kako sam informisan, po predviđenom planu. Dobili smo potvrdu da će upravo brojni visoki dužnosnici iz tih zemalja upravo prisustvovati činu inauguracije.

Ovdje mislim i na SAD, na Veliku Britaniju, Francusku, Njemačku, što je dobar signal povjerenja i međusobnog uvažavanja između Crne Gore i tih zemalja i to me zaista raduje - poručio je Milatović.

Milatović: Postoji interesovanje njihovog prisustva (Foto: Twitter)

Naglašava da su na njegovu inauguraciju pozvani svi predsjednici zemalja regiona.

- U duhu jedne politike dobrosusjedskih odnosa, koju Crna Gora želi da ima sa svim svojim susjedima, mislim da bi i njihov dolazak upravo bio dobra poruka i EU i široj međunarodnoj zajednici jedne saradnje unutar regiona.

Ja sam i u telefonskom razgovoru sa mnogima od njih dobio jednu dobru poruku da postoji interesovanje njihovog prisustva, ovdje mislim i na članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine i na gospodina Vučića, na predsjednika Albanije i na mnoge druge - dodao je Milatović.

#Region #PredsjedništvoBiH #CrnaGora #JakovMilatović