Članak

Tuga u Beogradu: Preminula djevojčica koja je teško ranjena u masakru u školi na Vračaru

Deseta žrtva masakra.

(Patria) - Djevojčica, koja je 3. maja teško povrijeđena u pucnjavi u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, preminula je jutros u Univerzitetskoj dječijoj klinici, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Djevojčica je u stravičnom napadu u školi zadobila teške povrede glave, opasne po život. Ona je i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mjera intenzivnog liječenja podlegla teškim povredama, piše Nova.rs.

- Ministrica zdravlja Danica Grujičić, u svoje i u ime Ministarstva zdravlja izjavljuje iskreno saučešće porodici nastradale djevojčice", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Podsjetimo, djevojčica je 10. žrtva masakra koji je počinio trinaestogodišnji dječak 3. maja u ovoj školi. Kosta K. je tada usmrtio osmero učenika i domara škole.

Veliki broj građana nakon tragedije odao je počast učenicima i radniku i zapalio svijeću ispred škole "Vladislav Ribnikar".

Dan nakon stravičnog masakra, u Srbiji se desio još jedan. Tada je Uroš B. (21) hicima iz automatske puške usmrtio osam osoba, a ranio 16.

#Region #Beograd #Srbija #Djevojčica