Članak

'DRUGOVI', ILI SE POPRAVLJAJTE ILI ŠUTITE Zukić: Stojanoviću je rehabilitatorka zločinaca manja šteta od dobrovoljca Armije BiH

'Drugovi', ili se popravljajte ili šutite! Ni počeli niste raditi, a već se svakodnevno nespretno pravdate i izvinjavate.

SARAJEVO, (Patria) - Najbolje bi bilo da visoki dužnosnici iz SDP-a prešute ovaj mandat, jer nemaju reći ništa bolje od šutnje, mišljenja je šef Kluba Bošnjaka u federalnom Domu naroda Muamer Zukić (SDA).

- Nakon što je svojim ‘izvinjenjem’ (federalni) premijer (Nermin) Nikšić relativizirao skandaloznu izjavu ministrice (Sanje) Vlaisavljević, sličnim putem je krenuo i SDP-ov potpredsjednik FBiH (Igor Stojanović).

Naime njemu je, kako je sam kazao, rehabilitatorka zločinaca manja šteta za građane od dobrovoljca 107. Viteške brigade Armije Bosne i Hercegovine koji je izgubio dijelove svog tijela tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu (Fadila Novalića).

'Drugovi', ili se popravljajte ili šutite! Ni počeli niste raditi, a već se svakodnevno nespretno pravdate i izvinjavate.

Gotovo svaki korak vam je promašaj. Pomoći ćemo i vama i državi ako vas brzo vratimo gdje pripadate - u opoziciju", poručio je SDP-u Zukić.

Podsjetimo, Stojanović je izjavio da je vrlo svjestan "diskutabilnih stavova" federalne ministrice kulture i sporta Sanje Vlaisavljević, ali da se odlučio staviti potpis za novi saziv Vlade FBiH "jer je u tom trenutku bilo mnogo manja šteta za građane Federacije, nego ostaviti Novalića bez tri ministra nakon četiri i po godine u tehničkoj Vladi FBiH".

#BiH #SDPBIH #IgorStojanović #SanjaVlaisavljević #MuamerZukić