Članak

Zatraženo mišljenje Federalnog ministarstva pravde i CIK-a: Ko će rukovoditi Općinom Stari Grad

“Želimo za što kraći period i na najbolji mogući način prevazići novonastale probleme kako ova institucija ne bi trpila,” poručio je predsjedavajući Škaljić.

(Patria) - Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo Seid Škaljić uputio je poruku građanima i uposlenicima Općine Stari Grad Sarajevo navodeći da je Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo, u skladu sa svojim nadležnostima, preduzelo sve korake u cilju rješavanja novonastalih problema u Općini Stari Grad Sarajevo, te uputilo dopise prema Federalnom ministarstvu pravde i Centralnoj izbornoj komisiji (CIK).

“Želimo za što kraći period i na najbolji mogući način prevazići novonastale probleme kako ova institucija ne bi trpila,” poručio je predsjedavajući Škaljić.

Podsjećamo, nakon hapšenja načelnika općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića i sekretarke ove općine Alme Destanović kojima je određen jednomjesečni pritvor, općina trenutno nema ovlaštenu osobu koja rukovodi općinom. Izbor osobe koja će voditi potrebne poslove je na Općinskom vijeću Stari Grad. 

"Taj problem će se riješiti naredne sedmice. OV ima mogućnosti za prevazilaženje ovog problema. Mi smo prepoznali ozbiljnost situacije i odgovorno pristupamo tome. Općina Stari Grad je stabilna institucija koja pruža usluge svojim građanima. OV misli i na uposlenike. Molimo uposlenike da nastave profesionalno raditi jer građani ne smiju da trpe", kazao je Škaljić. 

Protiv Hadžibajrića je potvrđena jedna optužnica zbog nezakonitog otpuštanja šest osoba, dok je uhapšen zbog organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.  

#BiH