Članak

Derventa; M.Š. lažirao putne naloge i u džep strpao 3.400 KM

Centar javne bezbjednosti Doboj, 28. januara Okružnom tužilaštvu Doboj podnio je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.Š. iz Dervente, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupot

Centar javne bezbjednosti Doboj, 28. januara Okružnom tužilaštvu Doboj podnio je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.Š. iz Dervente, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, saopćeno je iz MUP-a RS, prenosi novinska agencija Patria.

M.Š. je kao odgovorno lice u Javnoj zdravstvenoj ustanovi „Dom zdravlja“ Derventa, tokom 2013. godine zloupotrijebio svoj položaj i ovlaštenje na način da je suprotno Uredbi o naknadama za službena putovanja u zemlji i inostranstvu za zaposlene u javnom sektoru Republike Srpske, naplatio 3.434 KM na ime akontacije za službena putovanja u inostranstvo.

Utvrđeno je da naplaćeni putni nalozi nisu uredno dokumentovani (bez odluke ili rješenja poslodavca za predmetna putovanja), te da prijavljeni nije ni izvršio radnje prikazane u službenim nalozima. Provjerom na graničnim prelazima utvrđeno je da M.Š. nije odlazio na navedena službena putovanja. Na ovaj način prijavljeni M.Š. je ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.434 KM, koliko iznosi i pričinjena materijalna šteta za JZU „Dom zdravlja“ Derventa, stoji u saopćenju. 

#CrnaHronika