Članak

Švrakić najavio protest Zelenih beretki zbog hapšenja Radončića, Zlatni ljiljani neće na ulice!

Radončić je uhapšen u 25. januara, u akciji "Lutka 2", po nalogu Tužilatva BiH. Sud BiH odredio mu je jednomjesečni pritvor. Osim utjeca na svjedoke, Tužilaštvo ga tereti i u slučaju afere prilikom im

Predsjednik udruženja Bosnae Zelene beretke Emin Švrakić najavio je proteste u Sarajevu, nakon što je uhapšen lider SBB-a Fahrudin Radončić, zbog optužbi da je ometao rad pravosuđa, piše bh. novinska agencija Patria.

Termin protesta bit će određen nakon sastanka članova ovog udruženja, koji je zakazan u ponedjeljak.

S druge strane, Šerif Patković iz Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH kaže za agenciju Patria da su protesti boračkih populacija u ovom kontekstu besmisleni.

- Boračke populacije prvenstveno svoje odluke donose vezano za ratni period i doprinos u ratu. Mi iz toga ne izvlačimo pouku da bi bilo potrebno organizirati proteste (zbog hapšenja Radončića op.a.). U ovom trenutku to bi bilo kontraproduktivno i društveno, a i protivno našim osnovama formirana – rekao je Patković.

Radončić je uhapšen 25. januara, u akciji "Lutka 2", po nalogu Tužilatva BiH. Sud BiH odredio mu je jednomjesečni pritvor. Tužilaštvo BiH ga tereti i za aferu prilikom imenovanja ambasadorice BiH u Slovenije Nermane Hadžijahić. Radončić je cijeli proces nazvao politički motiviranim, piše Patria.

#BiH