Članak

Džeko poručio Zukanoviću: Dobrodošao u porodicu

Donedavni odbrambeni igrač Sampdorije Zukanović bio je nadomak transfera u njemački Stuttgart, ali je u četvrtak navečer objavljeno kako je rimska "Vučica" u borbi za njegov potpis bila bolja od njema

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović karijeru će nastaviti u trofejnom italijanskom klubu Romi, piše novinska agencija Patria.

U romi igraju još dva bh. internacionalca Edin Džeko i Miralem Pjanić, a bh. kapiten Džeko objavio je na društvenim mrežama fotografiju trojice članova Vučice s porukom "dobrodošao u porodicu".

Donedavni odbrambeni igrač Sampdorije Zukanović bio je nadomak transfera u njemački Stuttgart, ali je u četvrtak navečer objavljeno kako je rimska "Vučica" u borbi za njegov potpis bila bolja od njemačkog kluba.

Bosanskohercegovački reprezentativac kazao je da su "pregovori bili brzi". Zukanović je u četvrtak navečer doputovao u Rim, a u Romi će igrati kao posuđeni igrač.

Vrijednost ugovora je 1,5 miliona eura, s otkupnom klauzulom od 2,5 miliona eura, prenosi Football Italia.

Dvadesetosmogodišnji nogometaš, koji može igrati na pozicijama lijevog ili centralnog beka, upisao je 16 nastupa u Serie A u ovoj sezoni i postigao tri gola.

#BiH