Članak

SFK 2000 Sarajevo: Djevojčica iz Srebrenice oduševljava nogometnim talentom

Riječ je o djevojčici iz Srebrenice, koja je u toku zimskog raspusta stigla kod porodice u Sarajevu. Njeni rođaci se bave fudbalom, tako je i ona išla na golmanske treninge, na kojima je upućena da do

SFK 2000 Sarajevo najuspješniji je ženski fudbalski klub u Bosni i Hercegovini i jedan od najuspješnijih u regionu. Bordo-bijeli klub, osim sjajnih rezultata u seniorskom pogonu, krasi i dobar rad sa mlađim uzrastima. Ukupno četrdesetčetiri djevojčice treniraju fudbal, čime je Škola fudbala SFK 2000 Sarajevo jedan od najvećih sportskih kolektiva za djevojčice u Kantonu Sarajevo, prenosi novinska agencija Patria.

- Pored izrazito uspješnog seniorskog tima, jako smo ponosne i na našu Školu fudbala za djevojčice, koja je godinama izvor naših talenata i budućih seniorki. Otprilike 75% seniorki čine igračice koje su ponikle iz našeg Omladinskog pogona, što svakako jeste jedan od naših strateških ciljeva, te pokazuje da računamo na siguran i kontinuiran kvalitet i u budućnosti. Od početka 2016. godine, Škola fudbala za djevojčice je besplatna i otvorena za sve uzraste od 5 do 16 godina. U toku akcije upisa, priključilo nam se već 20 novih djevojčica, od kojih su neke pravi talenti i potencijali. Obući dres prvog tima? Zašto da ne?! - kazala je Samira Hurem, trenerica prvog tima SFK 2000 Sarajevo.

Generalna sekretarica kluba, Azra Numanović, pojasnila je sve pojedinosti u vezi sa upisom u Školu fudbala.

- Djevojčice se mogu prijaviti putem facebook stranice SFK 2000 Sarajevo, putem kontakt telefona trenerice Alise Spahić 061/ 311-461 i u klupskim prostorijama u Odjelu za članstvo i ulaznice, koji se nalazi u ulici Maršala Tita 38/b. Treninzi u zimskom periodu se održavaju u Vistafonu u sljedećim terminima: ponedjeljak u 9.20h i 14.40h, srijeda u 9.20h i 14.40h i petak u 9.20h i 13.20h - kazala je Numanović.

Predan rad sa djevojčicima donosi i uspješne rezultate. Jedna od najtalentovanijih polaznica škole jeste osmogodišnja Nadja Golubović, koja dolazi iz Srebrenice, a koja je oduševila trenerice SFK 2000 Sarajevo.

- Riječ je o djevojčici iz Srebrenice, koja je u toku zimskog raspusta stigla kod porodice u Sarajevu. Njeni rođaci se bave fudbalom, tako je i ona išla na golmanske treninge, na kojima je upućena da dođe na naš trening. Ona ima svega osam godina, zove se Nadja, ne trenira fudbal u Srebrenici i sve ono što je pokazala je zapravo Božije davanje. Tehnika, stav, komunikacija i hrabrost koju Nadja posjeduje nas je naprosto oduševila - rekla je Alisa Spahić, trenerica u Školi fudbala SFK 2000 Sarajevo.

#BiH