Članak

Vedran Vukotić novi predsjednik FK Željezničar

U Hotelu Bristol, održana je redovna sjednica Skupštine FK Željezničar, na kojoj su delegati odabrali novo rukovodstvo ovog bosanskohercegovačkog kluba, prenosi novinska agencija Patria.

U Hotelu Bristol, održana je redovna sjednica Skupštine FK Željezničar, na kojoj su delegati odabrali novo rukovodstvo ovog bosanskohercegovačkog kluba, prenosi novinska agencija Patria.

Ermin Pešto je jednoglasnom odlukom izabran za predsjednika Skupštine FK Željezničar za period od naredne četiri godine. Također, jednoglasnom odlukom delegata, Redžad Ćatić je imenovan potpredsjednikom Skupštine FK Željezničar.

V.d. predsjednika FK Željezničar, Amar Bajramović, delegatima je prezentovao izvještaj o radu Upravnog odbora. Istakao je da je uspostavljen sistem rada i poslovanja, uvedena je kontrola novčanih tokova, identifikovana su i priznata dugovanja, troškovi su racionalizirani, generisali su se novi prihodi, te je obezbjeđena likvidnost Kluba. Bajramović je prezentovao rad i velike promjene u administraciji Kluba, omladinskoj školi, te sportskom segmentu. Finansijski izvještaj Upravnog odbora je iznio potpredsjednik Kluba, Vedran Vukotić.

Jednoglasno je Vedran Vukotić izabran za predsjednika FK Željezničar, a potom su i Amar Bajramović, Kasim Imširović, Almir Hadžiosmanović, Mustafa Duraković, Mirsad Šukalo, Dejan Nikolić i Selim Babić jednoglasno izabrani za članove Upravnog odbora.

Nakon odabira predsjednika i članova Upravnog odbora, uslijedilo je biranje Nadzornog odbora. Ermin Pešto je predložio Senada Misimovića, Amara Spahića i Marka Dmitrovića. Delegati su jednoglasno odabrali pomenuti trojac za članove Nadzornog odbora.

 

#Sport