Članak

Jasna Duraković tražila da joj sekretarica SBB-a ustupi mjesto, pa joj očitala lekciju iz ponašanja!

Kako je navedeno, suđenje se nastavlja 13. aprila kada će se u sudnici Suda BiH kao svjedoci pojaviti advokatica Vasvija Vidović i Indira Ćatić, urednica u "Dnevnom avazu".

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je završen prvi dan suđenja u predmetu protiv Fahrudina Radončića i ostalih optuženih za niz krivičnih djela i to udruživanje radi činjenja krivičnog djela ometanje rada pravosuđa i davanje odnosno primanja nagrade trgovinom utjecaja, piše novinska agencija Patria.

Kako je navedeno, suđenje se nastavlja 13. aprila kada će se u sudnici Suda BiH kao svjedoci pojaviti advokatica Vasvija Vidović i Indira Ćatić, urednica u "Dnevnom avazu".

Suđenje je počelo čitanjem optužnice i uvodnim izlaganjem odbrane, a vladao je veliki interes za ovim procesom i praćenjem glavnog pretresa. U Sud su stigli mnogi članovi Saveza za bolju budućnost koji su željeli pratiti suđenje, a interesantano je bilo da su mnogi željeli sjesti u prvu prostoriju, jer ona je samo staklom odvojena od optuženika.

No, članovi SBB-a napravili su i svojevrsni skandal. Naime, desila se svađa Jasne Duraković, zastupnice SBB u Federalnom parlamentu i izvjesne djevojke koja obavlja administrativne poslove u SBB-u. Sekretarica je najprije u prvom redu sobe mjesto ustupila Fehimu Škaljiću, državnom zastupniku SBB-a te sjela u posljednji, a kada je na vrata stigla Duraković koja nije mogla ući u prostoriju zatraženo je od sekretarice da ustupi mjesto, što ova nije učinila.

Tada je Duraković kazala: „Ima li ovdje ikakve hijerarhije i poštuje li se“ što je začudilo novinare u istoj prostoriji.

#BiH