Članak

Akcija FUP-a: Uhapšena dva lica zbog droge

Nakon izvršenih pretresa, lica lišena slobode će biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom kri

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, danas 30.03.2016. godine, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije „Mojmilo“ na području Kantona Sarajevo, prenosi bh. novinska agencija Patria.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, započeti su pretresi na dvije lokacija na području općine Novi Grad Sarajevo i lišena su slobode dva lica iz Sarajeva incijala A.D. (1990.) i A.D. (1983).

Lica lišena slobode se dovode u vezu sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. st. 1. KZ F BiH.

Do sada je u pretresima pronađeno i oduzeto cca. 500 gr. NN materije koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Spid“ i cca. 200 gr. „Cannabis Sativa L“, te mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Nakon izvršenih pretresa, lica lišena slobode će biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

#CrnaHronika