Članak

Ko je Izetbegović odobrio zatvaranje KUM-a: Hitni pacijenti danas se šalju u Opću bolnicu

Kako navode upućeniji u cijeli slučaj, direktorica Izetbegović nije odustala od gašenja Opće bolnice, a ovo je samo jedan od načina kako će opteretiti ljekare, iako je ova bolnica opremljena isključiv

Urgentni odjel Opće bolnice „Prim dr. Abdulah Nakaš“ danas ima povećan priliv pacijenata jer je stupila na snagu naredba direktorice UKCS-a Sebije Izetbegović koja je odlučila ponedjeljkom i petkom zatvoriti KUM, a pacijenti se upućuju u drugu bolnicu, piše bh. novinska agencija Patria.

Ljekari iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ potvrdili su ovu informaciju za Patriju, a do v.d. direktora Seada Bašića nismo uspjeli doći jer kako je kazala njegova sekretarica „ima važnijeg posla“.

Kako je za agenciju Patria potvrdio portparol JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo Arman Šarkić danas su telefonski obaviješteni da se hitni pacijenti šalju u Opću bolnicu ponedjeljkom i petkom, a ostalim danima na KUM UKCS-a.

Interesantno je da pisanog traga o ovoj odluci nema niti se zna ko je odobrio ovu naredbu Sebije Izetbegović.

Podsjećamo, Izetbegović je već tri mjeseca na čelu UKCS-a, a kako tvrde naši izvori više se bavi „čistkom nepodobnih kadrova“ i skidanjem slika za zidova bolnice umjesto da obezbijedi potrebne lijekove i organizuje hitnu službu.

Kako navode upućeniji u cijeli slučaj, direktorica Izetbegović nije odustala od gašenja Opće bolnice kojom je upravljala tri godine, a ovo je samo jedan od načina kako će opteretiti ljekare, iako je ova bolnica opremljena isključivo za sekundarni nivo zdravstvene zaštite.

U prosjeku kroz KUM UKCS-a prođe 200 pacijenata dnevno od čega ih 30-ak bude hospitalizirano. 

#BiH