Članak

Ubistvo Amila Geca: Uhapšen Tomislav Spahović i još jedna osoba

Spahović je uhapšen zbog sumnje da je ubio Amila Geca u naselju Buča Potok u petak 22. aprila u ulici Nusreta Prohića, općina Novi Grad Sarajevo. Gec je zadobio prostrijelne rane u predjelu glave te j

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije ovog MUP KS lišili su slobode Tomislava Spahovića rođenog 1990.. godine u Njemačkoj, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo i A.N. rođen 1981. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu nakon učinjenog krivičnog djela, piše bh. novinska agencija Patria.

Spahović je uhapšen zbog sumnje da je ubio Amila Geca u naselju Buča Potok u petak 22. aprila u ulici Nusreta Prohića, općina Novi Grad Sarajevo. Gec je zadobio prostrijelne rane u predjelu glave te je preminuo na UKCS-u. Za Spahovićem je bila raspisana potjernica, a u MUP KS je došao u pratnji advokata Omara Mehmedbašića koji je i advokat ranije uhapšene Melise Musić koja se dovodi u vezu sa ovim događajem i njoj je određen pritvor.

Dvojac je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Inače, Spahović je poznati bh. MMA borac.

#CrnaHronika