Članak

Vlada FBiH: Provesti proceduru za nastavak gradnje dionice Zvirovići - Počitelj

Autoceste FBiH zadužene su da poduzmu sve aktivnosti potrebne za početak realizacije projekta izgradnje poddionice autoceste Zvirovići (Međugorje) - Počitelj na Koridoru Vc nakon donošenja rješenja Vl

Federalna vlada na današnjoj sjednici usvojila je informaciju o stanju projekta dionica autoceste Počitelj - Bijača, poddionica Zvirovići (Međugorje) - Počitelj na Koridoru Vc, te naložila Javnom preduzeću Autoceste Federacije BiH da, u skladu s Procedurama Evropske investicijske banke (EIB) i na osnovu ažuriranih finansijskih izvještaja, nastavi postupak nabave za izvođenje radova, usluge nadzora i usluge konsaltinga na poddionici Zvirovići (Međugorje) - Počitelj, LOT 1 i LOT2, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Zadužena je Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove da, u roku od sedam dana, definiše jasnu i efikasnu proceduru za primjenu člana 31. stav (3) Zakona o eksproprijaciji koju će korisnik eksproprijacije slijediti prilikom podnošenja zahtjeva za prijevremeni ulazak u posjed nekretnina. Dužna je, također, da poduzme potrebne mjere i pruži stručnu podršku nadležnoj službi Općine Čapljina u okončanju postupaka eksproprijacije.

Autoceste FBiH zadužene su da poduzmu sve aktivnosti potrebne za početak realizacije projekta izgradnje poddionice autoceste Zvirovići (Međugorje) - Počitelj na Koridoru Vc nakon donošenja rješenja Vlade Federacije BiH o prijevremenom ulasku u posjed eksproprisanih nekretnina.

#Biznis