Članak

Nikšić: Borba za prava radnika i penzionera se nastavlja

Socijaldemokratska partija BiH opredjeljena je, više nego ikada, da se bori protiv vlasti kojoj je minimalna plata od 400 KM društveno opasna, a povećanje penzije nešto što se nipošto ne smije raditi.

Ovaj 1. maj želim prije svega čestitati penzionerima i radnicima u Bosni i Hercegovini. Nažalost trenutne vlasti zaboravile su od koga smo naslijedili sve što danas imamo, tako da penzioneri sa strepnjom čekaju svaku narednu penziju, poručuje Nermin Nikšić predsjednik SDP BiH, prenosi novinska agencija Patria. 

U silnim reformama kojima nas vlast želi ubjediti da idemo ka boljem životu, iako te reforme niko ne vidi, očito nema mjesta za penzionere i radnike. Radnicima koji su od prošlog 1. maja ostali bez niza prava nakon usvajanja novih, nepravednih i antiradničkih zakona o radu u oba bosanskohercegovačka entiteta poručujem da borba nije završena. Postoje političke snage u BiH koje neće odustati od borbe za prava radnika i penzionera.

Socijaldemokratska partija BiH opredjeljena je, više nego ikada, da se bori protiv vlasti kojoj je minimalna plata od 400 KM društveno opasna, a povećanje penzije nešto što se nipošto ne smije raditi. Zato vam čestitam 1. maj uz poruku da ćemo, zajedno i jedinstveno, znati naći odgovor na trenutno urušavanje standarda i položaja svih građana BiH, a naročito penzionera i radničke klase. Želim vam da 1. maj dočekate i provedete prije svega u dobrom zdravlju, ističe Nikšić. 

#BiH