Članak

Mesić: Karamarko je u političkom smislu mrtvac koji hoda

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske, izjavio je danas na HRT-u da je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a i potpredsjednik hrvatske Vlade, "u političkom smislu mrtvac koji hoda, ali on to još n

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske, izjavio je danas na HRT-u da je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a i potpredsjednik hrvatske Vlade, "u političkom smislu mrtvac koji hoda, ali on to još ne razumije".

Gostujući u emisiji “Nedjeljom u dva”, Mesić je istakao da se kod Karamarka ne radi o sukobu interesa ili krivičnom djelu.

- Ovdje se radi o moralno-političkoj odgovornosti. Ona je evidentna. Ako misli dobro svojoj stranci, onda mora odstupiti. Morao je znati šta mu radi žena - kazao je Mesić.

Istakao je da je Hrvatska veliko nevladino udruženje, jer ona nema Vladu.

- Kriza je tu. Postoji nekoliko scenarija - novi izbori, to je jedino u redu, a moguće je preslagivanje koje ne može biti dugotrajno - kaže bivši hrvatski predsjednik.

S druge strane, dobro upućeni izvor Jutarnjeg lista navodi kako premijer Tihomir Orešković neće tek tako odustati i povući se, nego da će se boriti do samog kraja. Samo Predsjedništvo HDZ-a jučer je poručilo šefu ove stranke da nema podršku za smjenu premijera, kaže izvor Jutarnjeg.

"Premijer Tihomir Orešković sigurno neće sam podnijeti ostavku, u to sam potpuno uvjeren, pa ni u slučaju da HDZ to zatraži od njega.

 

#Intervju