Članak

Apel vozačima na oprezniju vožnju: Povećana opasnost od odrona

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po suhom, odnosno vlažnom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelu

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po suhom, odnosno vlažnom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, saopćeno je iz BIHAMK-a, prenosi novinska agencija Patria. 

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.  Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Zbog deminerskih radova na dionici M-1.8 Orašje-Lončari,  od 08 do 16 sati moguće su povremene obustava saobraćaja, maksimalno do 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Izdvajamo dionice: Kaonik-Busovača, Šićki Brod-Srebrenik, Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

#BiH