Članak

Sastanak Mektić-Gregorian: Prevencija i borba protiv terorizma ostaje u vrhu prioriteta BiH

Razgovarano i o budućoj ulozi i doprinosu BiH u mirovnim misijama širom svijeta. Ministar Mektić je upoznao Gregoriana sa rezultatima nedavne posjete sjedištu Ujedinjenih naroda u Njujorku, gdje je pr

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu sa Raffi Gregorianom, direktorom Ureda za mirovne operacije, sankcije i borbu protiv terorizma u State Departmentu, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH, prenosi agencija Patria.

Razgovarano je nastavku zajedničke borbe protiv terorizma, u čemu je BiH napravila značajan iskorak u prošloj godini, što je istaknuto i u posljednjem izvještaju američke vlade.

Ministar Mektić je istakao da prevencija i borba protiv terorizma ostaju u vrhu prioriteta Ministarstva i sigurnosnih agencija BiH i u narednom periodu. U tom segmentu bit će nastavljena dosadašnja uspješna saradnja BiH i SAD, te jačanje kapaciteta institucija Bosne i Hercegovine u borbi protiv ove globalne sigurnosne prijetnje.

Razgovarano i o budućoj ulozi i doprinosu BiH u mirovnim misijama širom svijeta. Ministar Mektić je upoznao Gregoriana sa rezultatima nedavne posjete sjedištu Ujedinjenih naroda u Njujorku, gdje je prihvaćena ponuda BiH za povećanje broja policajaca u mirovnim misijama UN.

#BiH