Članak

VIK: Tokom ramazana promjena noćnog termina obaranja pritiska

Obavještavamo naše potrošače i sugrađane da će KJKP '' Vodovod i kanalizacija '' d.o.o Sarajevo uložiti maksimalan napor kako bi vodosnabdijevanje u toku mjeseca ramazana bilo urednije. Naime, dosadaš

Obavještavamo naše potrošače i sugrađane da će KJKP '' Vodovod i kanalizacija '' d.o.o Sarajevo uložiti maksimalan napor kako bi vodosnabdijevanje u toku mjeseca ramazana bilo urednije. Naime, dosadašnji termin noćnog obaranja pritiska u periodu od 00:00h do 05:00h ćemo nastojati pomjeriti na period od 03:00h do 06:00h, saopćeno je iz VIK-a.

- Ova izmjena ne bi podrazumijevala snabdijevanje dodatnim ili novim količinama vode, već aktiviranje procesa preraspodjele postojećih količina vode što podrazumijeva obaranje pritiska i u zonama grada koje dosad nisu bile obuhvaćene istim.

Napominjemo da će se ovaj režim obaranja pritiska odvijati samo tokom mjeseca Ramazana odnosno do 06.07.2015. godine. Još jednom se iskreno zahvaljujemo građanima na razumijevanju te se nadamo da će se novim projektima rekonstrukcije u bliskoj budućnosti dosadašnji režimi noćnog obaranja pritiska svesti na minimum - saopćeno je iz VIK-a.

 

  

#BiH