Članak

Finale Kirin kupa: Halilhodžić je tvorac najmoćnijeg tima Japana

Sutra se na stadionu Suita City u Osaki reprezentacija Bosne i Hercegovine sastaje sa Japanom u finalu Kirin kupa. Nakon blistave pobjede nad Danskom, BiH ulazi u susret sa nikad jačim Japanom, koji j

Sutra se na stadionu Suita City u Osaki reprezentacija Bosne i Hercegovine sastaje sa Japanom u finalu Kirin kupa. Nakon blistave pobjede nad Danskom, BiH ulazi u susret sa nikad jačim Japanom, koji je pregazio Bugarsku sa sedam prema dva.

Naš fudbalski stručnjak Vahid Vaha Halilhodžić reprezentaciju Japana vodi od 27. marta prošle godine, kada je ostvario pobjedu nad Tunisom od dva prema nula.

Skor koji je Vaha Halilhodžić napravio za nešto više od godinu dana je fantastičan: 11 pobjeda, 4 neriješena meča i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Sjeverne Koreje. Gol razlika je 46 prema 6, dakle, plus 40. Posebno uspješan je zadnji niz od 9 utakmica sa osam pobjeda i jednim neriješenom utakmicom. Prosjek golova je fascinantan - gotovo četiri po utakmici, a skor golova je 35 prema 3. 

Novi moćni tim Japana se zahuktava, pokazala je to brutalna pobjeda nad Bugarima. Zovu ih plavi samuraji i to sa sve većim razlozima. Oni igraju najprecizniji mogući fudbal, kakav se do sada nije igrao. Upravo zato podsjećaju na mašinu koja melje svih devedeset minuta. Djeluje kao bajka. Plavi zmajevi Bosne i Hercegovine će pokazati pravo srce upravo protiv plavih samuraja. 

#Sport