Članak

Sjednica PIC-a u Sarajevu: U fokusu politička situacija i predstojeći izbori

Predstavnici zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira će u utorak i srijedu razgovarati o sveukupnoj političkoj situaciji u BiH, uključujući i postojeće izazove koji zadržavaju napredov

Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira sastat će se 7. i 8. juna 2016. godine u Sarajevu kako bi razmotrili trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz OHR-a, prenosi Patria.

Predstavnici zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira će u utorak i srijedu razgovarati o sveukupnoj političkoj situaciji u BiH, uključujući i postojeće izazove koji zadržavaju napredovanje BiH, kao i načine na koje se može ubrzati tempo provedbe reformi.

Politički direktori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira će se u srijedu sastati sa predsjednikom Centralne izborne komisije BiH i predstavnikom Koalicije “Pod lupom” za slobodne i fer izbore kako bi s njima razgovarali o predstojećim oktobarskim izborima.

Konferenciju za novinare održat će visoki predstavnik Valentin Inzko i prvi zamjenik visokog predstavnika Bruce G. Berton, nakon završetka sastanka političkih direktora Upravnog odbora.

#BiH