Članak

Švedski a svjetski: Slavna ABBA izašla na scenu

Četiri člana grupa ABBA nastupili su zajedno prošlog vikenda u Stockholmu nakon 30 godina pauze.

Četiri člana grupa ABBA nastupili su zajedno prošlog vikenda u Stockholmu nakon 30 godina pauze.

U nedjelju, na privatnoj gala zabavi u čast 50 godina poznanstva dvojca Bjorn Ulvaeus i Benny Andersson, na sceni su im se pridružile Agnetha Faltskog i Anni-Frid Lyngstadon. Evocirali su uspomene vezane za svjetsku karijeru i izveli stare hitove iz 1980. kao što je Me and I.

Obožavatelji grupe su bili sigurni da se ovako nešto nikada neće desiti.

Impromptu perfomansa je navodno počela tako što su Agnetha i Anni-Frid recitovale stihove u čast Bjorna i Bennyija, nakon čega su se pridružila i dva druga člana. Snimak izvedbe još uvijek nije dostupan, ali se fotografije mogu vidjeti na društvenim medijima.

Iako se zadnja turneja desila davne 1982., četveročlana grupa se zadnji put mogla vidjeti u javnosti kada su u Stockholmu prisustvovali otvorenju eventa Mamma Mia! The Part.

Uprkos povremenim pojedinačnim nastupima, grupa koju su činila dva bivša bračna para, odlučili su da se ne sastaju za nastup na Rock and Roll Hall of Fame 2010. Tom prilikom Andersson je izjavio za Rolling Stone:

- Agnetha ne putuje avionom tako da ne znam kako bi došla do New Yorka.

Njihovo ponovno okupljanje prošlog vikenda, Lyngstad je prokomentarisala:

- Bilo je nevjerovatno. Mnogo emocija. Bio je to put kroz historiju. Naročito za Bennyija i Bjorna. Bilo je jako nostalgično.

#Lifemagazin