Članak

Pripreme za prvi samit Ujedinjene države žena: Zajedno smo jače

Vijeće žena i djevojčica američke Bijele kuće, u saradnji sa Državnim odjelom, Odjelom rada, Institutom i građanskom nacijom Aspen, 14. juna organizuje prvi samit Ujedinjene države žena. Ova kampanja

Vijeće žena i djevojčica američke Bijele kuće, u saradnji sa Državnim odjelom, Odjelom rada, Institutom i građanskom nacijom Aspen, 14. juna organizuje prvi samit Ujedinjene države žena. Ova kampanja širokog raspona okupiće zastupnike spolne ravnopravnosti kako bi se naglasili dosadašnji uspjesi, identifikovali izazovi koji preostaju i odredili strategija i pristup, stoji u informaciji Bijele kuće.

Stručnjaci, advokati i lideri u zajednici i poslovni lideri koji su aktivni i u domaćoj i internacionalnoj areni, okupiće se kako bi akcentirali ključna pitanja koja se dotiču žena i djevojčica, kao i najbolje prakse koje se trebaju primijeniti u budućnosti.

Na samitu će se obratiti govornici i panelisti iz cijelog svijeta, a plenarni dio i sesije organizovani su oko 6 osnovnih tema:

Ekonomsko osnaživanje
Zdravlje i blagostanje
Obrazovne mogućnosti
Nasilje nad ženama
Poduzetništvo i inovacije
Vođstvo i građanska angažiranost

Iz Bijele kuće izvještavaju da je već 5.000 ljudi registrirano za učešće u samitu. Za one koji ne mogu učestvovati, važno je znati da samit mogu pratiti putem web stranice www.theunitedstateofwomen.org na dan održavanja 14. juna.

U najavi samita, Bijela kuća je na svoju web stranicu postavila video poruku žena iz cijelog svijeta, različitih profila i profesija.

 

#Svijet