Članak

Džeko čestitao Zmajevima na osvojenom Kirin kupu: Idemo sve do Rusije

Momcima koji su igrali u Japanu želim čestitati na velikom zalaganju i sjajnom rezultatu – poručio je kapiten Zmajeva Edin Džeko, nakon što je BiH danas osvojila Kirin kup u Japan.

Momcima koji su igrali u Japanu želim čestitati na velikom zalaganju i sjajnom rezultatu – poručio je kapiten Zmajeva Edin Džeko, nakon što je BiH danas osvojila Kirin kup u Japanu.
Džeko u Japan nije mogao zbog povrede, ali je očito pomno pratio sjajnu igru Zmajeva.

- Selektoru Baždareviću također čestitam, pogotovo jer je uspio proširiti spisak kandidata za kvalifikacije. 
Jasno je kako nam je svaki igrač potreban, s obzirom na to da nam je cilj zajednički - plasman na SP, a momci u Japanu su pokazali da se na njih mora i može ozbiljno računati – napisao je Džeko na svom Facebook profilu.

Kapiten je poručio da se ne obazire mnogo na negativne komentare, kojih je posljednjih dana bilo na račun nekih igrača u reprezentaciji. Za reprezentaciju je, rekao je, uvijek davao i davat će hiljadu posto i igrat će dok god ga selektor poziva. 

- Ponosan sam što sam kapiten i najbolji strijelac BiH svih vremena, a ponosan sam i na momke koji su osvojili Kirin kup. Svi zajedno, momci koji su igrali u Japanu, ali i mi, koji smo godinama dio bh. selekcije, činimo jedan tim, jednu porodicu i imamo samo jednu zajedničku želju - usrećiti sve navijače zajedničke nam domovine i plasirati se na još jedno veliko takmičenje.

...  Svaka čast! Idemo dalje, sve do Rusije! – napisap je Džeko, prenosi Patria.

#Sport