Članak

Ko provocira sukobe u Vlasenici: Mehmeda Kuljančića žele prikazati kao novog Nerdina Ibrića

Kuljančić, kojeg su u proteklih godinu dana nekoliko puta pretukli policajci u Vlasenici, kazao je medijima da ga žele isprovocirati ne bi li napravio neki veći incidentu, kako bi imali argument da ka

-Mehmed Kuljančić iz Vlasenice već mjesecima pravi nered. U posljednje vrijeme sve češće ulazi u sukobe, kako sa stanovnicima ove opštine, tako i sa pripadnicima policijske stanice u Vlasenici.Na profilima na društvenim mrežama Kuljančić širi vjersku i međunacionalnu netrpeljivost, a očevici kažu da je stalno naoružan, te da se nerijetko kroz Vlasenicu vozi skupocijenim autombilom na kojem je istaknuta "ratna" zastava Armije BiH!? 

Posljednji u nizu izgreda bio je danas (7. juni), kada je ponovo napao policajca Igora Lukića, koji ga je nedavno zaustavio u redovnoj kontroli saobraćaja. Prvi napad na Lukića izvršili su braća Kuljančić odmah po zaustavljanju njihovog automobila, javlja BNTV, prenosi novinska agencija Patria. 

Zanimljivo je da nijedan od medija u RS, uključujući i BNTV, nije prenio informaciju da su policajci u Vlasenici pretukli Mehmeda Kuljančića i njegovog brata Hasrudina, jer im je navodno smetala škripa automobilskih guma.

No, zato je uredno kao i do sada, na svome Facebook profilu, Slobodan Vasiljević koji očigledno radi obavještajne poslove i daje smjernice medijima, kako da podgrijavaju atmosferu u Vlasenici gdje se Bošnjaci pokušavaju prikazati kao ekstremisti, objavio sve detalje i slike sa lica mjesta, i prije nego je bilo ko u javnosti se oglasio o incidentu u Vlasenici. 

Kuljančić, kojeg su u proteklih godinu dana nekoliko puta pretukli policajci u Vlasenici, kazao je medijima da ga žele isprovocirati ne bi li napravio neki veći incidentu, kako bi imali argument da kažu kako u Vlasenici žive bošnjački ekstremisti. Za takvo što poslužio im je tekst koji je sinoć objavila BNTV, ali samo sa izjavama očevidaca, bez zvanične izjave iz policije. 

U svemu tome, kao i u nekoliko slučajeva do sada, indikativna je uloga Slobodana Vasiljevića. Na svom FB profilu postavljajući sliku sa Kuljančićevog profila napisao je: "Nije džukela ništa bolja od ovog islamiste Nerdina". 

Podsjetimo, Vasiljević je i prije na svom FB profilu pisao o pojedinim Bošnjacima, koji su nedugo nakon toga, upravo po scenariju koji je on najavljivao i uhapšeni. 

#BiH