Članak

Otvaranje parkirališta za bicikle ispred Zemaljskog muzeja BiH

U četvrtak 9. juna u 10 sati ispred Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu bit će otvoreno parkiralište za bicikle. Parkiralište će simboličnom vožnjom otvoriti ambasador Kraljevine Holandije u BiH Jurriaa

U četvrtak 9. juna u 10 sati ispred Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu bit će otvoreno  parkiralište za bicikle. Parkiralište će simboličnom vožnjom otvoriti ambasador Kraljevine Holandije u BiH Jurriaan Kraak i direktor Zemaljskog muzeja BiH Mirsad Sijarić, uz bicikliste TREK Team-a Sarajevo, saopćeno je iz Zemaljskog muzeja, prenosi novinska agencija Patria.

Ovaj inovativni projekat kojim Zemaljski muzej BiH postaje prva institucija kulture u Sarajevu koja pruža besplatna parkirna mjesta posjetiocima koji dolaze biciklom, podržala je Ambasada Kraljevine Holandije u BiH. Cilj projekta je pružanje pozitivnog primjera svima koji žele djelovati na području zaštite životne sredine i podsticaj aktivnijem korištenju bicikla kao prevoznog sredstva.

Sami parking držači zanimljivih su oblika stećka, repa kita,  knjige i simboliziraju blago koje je pohranjeno u Zemaljskom muzeju BiH. 

#Lifemagazin