Članak

Autoceste FBiH napokon dobijaju NO i Upravu: Na čelu Salčin, po dva direktora iz HDZ-a i SDA

Podsjećamo, Autoceste FBiH od 27. maja su obezglavljene jer je Upravi istekao mandat, a NO još 24. aprila 2016. godune. Iz dosadašnje uprave uklonjena je Adisa Hadžić (SDA) koja je bila izvršni direkt

Vlada FBiH danas je dala prethodne saglasnosti Skupštini Autocesta FBiH za smjenu dosadašnjeg i imenovanje novog Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća, na period od četiri godine, u sastavu Zlatan Lovrić (predsjednik), Bilal Tulumović, Ante Vrdoljak, Ibrahim Badžak i Dobroslav Galić (članovi). Također, Nadzornom odboru je data saglasnost za imenovanje, do okončanja konkursne procedure, a najduže do šest mjeseci, vršilaca dužnosti članova Uprave Autocesta FBiH: Dženana Salčina (v.d. direktor - SBB), Ivice Ćurića (v.d. izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove - HDZ BiH), Jasmina Buče (v.d. izvršni direktor za projektiranje i građenje - SDA), Marina Jelčića (v.d. izvršni direktor za upravljanje i održavanje - HDZ BiH) i Adema Zolja (v.d. izvršni direktor za opće, kadrovske i pravne poslove - SDA), piše Patria.

Podsjećamo, Autoceste FBiH od 27. maja su obezglavljene jer je Upravi istekao mandat, a NO još 24. aprila 2016. godine. Iz dosadašnje Uprave uklonjena je Adisa Hadžić (SDA) koja je bila izvršni direktor za opće, kadrovske i pravne poslove. 

Ova javna kompanija, zbog svađa na relaciji SDA-HDZ BiH oko jedne direktorske fotelje jer se SDA nije htjela odreći Jasmina Buče, bila je u određenom zastoju a imenovanje Đenana Salčina bilo je na čekanju od 7. marta. 

Zbog ovih relacija, u pitanje su došli i brojni projekti koji zavise od stranih finansijera koji bi se čak mogli i povući.

#BiH