Članak

Izetbegović u ime Predsjedništva BiH uputio telegram saučešća Erdoganu

-S velikom tugom smo primili vijest o jučerašnjem bombaškom napadu u Istanbulu, i današnjem napadu auto-bombom u Midyatu. Ovakvi zločini koji odnose nenadoknadive ljudske žrtve napad su na naše zajedn

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, u ime Predsjedništva BiH, uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH, prenosi novinska agencija Patria.

-S velikom tugom smo primili vijest o jučerašnjem bombaškom napadu u Istanbulu, i današnjem napadu auto-bombom u Midyatu. Ovakvi zločini koji odnose nenadoknadive ljudske žrtve napad su na naše zajedničke vrijednosti i baštinu.

Uvjeren sam da će turske snage sigurnosti reagirati adekvatno i pronaći počinioce ovih kukavičkih djela.  Molim da, u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i moje lično ime, naše najdublje saučešće prenesete porodicama stradalih u ovim terorističkim napadima, a povrijeđenima želje za što brži oporavak. Naše misli i molitve su uz vas u ovim teškim trenucima. Primite, Ekselencijo, izraze najdubljeg poštovanja, stoji u telegramu. 

#BiH