Članak

Policajac iz Vlasenice ga prijavio: Mehmed Kuljančić mi se bacio na auto i zadobio teške povrede

Nakon što je objavljena priča da je policija u Vlasenici pretukla Mehmeda i Hasrudina Kuljančića, danas se oglasio MUP RS saopćenjem za javnost, koje novinska agencija Patria prenosi u cjelosti.

Nakon što je objavljena priča da je policija u Vlasenici pretukla Mehmeda i Hasrudina Kuljančića, danas se oglasio MUP RS saopćenjem za javnost, koje novinska agencija Patria prenosi u cjelosti.

-Policijskoj stanici Vlasenica, 07.juna u 16,25 sati, obratio se policijski službenik te stanice, koji  je prijavio da mu se M.K., dok se on kretao sa svojim vozilom, bacio na isto. Prilikom pada sa vozila, lice je zadobio lakše tjelesne povrede koje su konstatovane u Medicinskom centru Zvornik.

Po izjavi očevidaca koji su bili na licu mjesta u Vlasenici, lice M.K. se namjerno bacilo na vozilo policijkog službenika, kako bi izazvao gore navedeni događaj.

O navedenom događaju, obavješteno je postupajuće tužilaštvo. Dežurni tužilac izašao je na lice mjesta i zajedno sa policijskim službenicima izvršio uviđaj lica mjesta. Postupajući tužilac je naložio da se lice prekršajno sankcioniše.

Nakon navedenog događaja, policijskom službeniku prišlo je lice H.K. koji je istom upućivao psovke i pretnje da će ga ubiti. Od strane policijskih službenika H.K. je lišen slobode i protiv istog slijede Zakonom predviđene mjere i radnje.

Izdvojili bi, da se radi o licima koji su višestruci povratnici u činjenju prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, kao i bezbjednosti saobraćaja.

Centar javne bezbjednosti Bijeljina, najoštrije osuđuje provociranje i ovakvo ponašanje građana prema pripadnicima Policije Republike Srpske, stoji u saopćenju MUP-a RS.  

Podsjećanja radi, od prošle godine do danas, policija je u nekoliko navrata pretukla ili privodila Mehmeda Kuljančića. On sam je rekao da to namjerno rade kako bi ga isprovocirali da bi ga prikazali kao bošnjačkog ekstremistu. 

#BiH