Članak

Izetbegović poželio Durakoviću pobjedu za načelnika Srebrenice

Izetbegović je dao snažnu podršku kandidaturi Ćamila Durakovića kao nezavisnog kandidata, izrazivši uvjerenje da će uz punu podršku i angažman svih probosanskih političkih snaga u oktobru iznijeti pob

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sastao se danas s načelnikom Srebrenice Ćamilom Durakovićem te su razgovarali o aktuelnom stanju u Srebrenici, a razgovor je vođen i o tekućim pripremama organizacije godišnjice i dženaze 11. jula u Potočarima, javlja Patria.

Posebna pažnja posvećena je problemu negiranja bosanskog jezika u entitetu RS. Predsjedavajući Izetbegović istakao je da treba poštovati Ustav BiH i omogućiti Bošnjacima da svoj jezik zovu onako kako žele. Načelnik Duraković najavio je odlučan stav vlasti u Srebrenici protiv daljeg negiranja bosanskog jezika.

Izetbegović je dao snažnu podršku kandidaturi Ćamila Durakovića kao nezavisnog kandidata, izrazivši uvjerenje da će uz punu podršku i angažman svih probosanskih političkih snaga u oktobru iznijeti pobjedu i obnoviti mandat.

#BiH