Članak

GO SDP Mostar: SDA i HDZ mešetare parcelama i gradskom imovinom

Međutim, kratkovidna politika SDA je nakon zadnjeg sastanka lidera na pitanju Mostara pokazala ono od čega smo godinama strepili, a to je da uređenje BiH vidi kao podjelu teritorija na nacionalnom pri

Posljednji  sastanak lidera SDA, HDZ i SBB oko Mostara bi ostao konstanta u njihovom višegodišnjem neuspješnom lešinarenju nad sudbinama građana Mostara, da se nisu desile izjave nakon sastanka  koje u potpunosti demaskiraju stvarne razloge nemogućnosti dogovora.

Javnost se konačno imala priliku uvjeriti kako stvarni razlozi neuspješnih pregovora o Mostaru ne leže u suštini presude Ustavnog suda i Statuta Grada Mostara, nego u činjenici ko će krčmiti gradsku imovinu  i zemljište i u kojem dijelu grada.

Sada je više nego jasno kako smo već godinama bili upravu kada smo govorili da iza priče o ugroženosti i ravnopravnosti koju nam serviraju SDA i HDZ, stoje isključivo zajednički interesi tajkunsko-političkih lobija da i u novom političkom rješenju nastave višegodišnje mešetarenje parcelama i gradskom imovinom. Eliminisanje SDP BiH kao parlamentarne stranke, na krajnje arogantan i politički bahat način, iz daljeg toka pregovora o Mostaru govori tome u prilog, saopćeno je iz GO SDP BiH Mostar, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Međutim, kratkovidna politika SDA je nakon zadnjeg sastanka lidera na pitanju Mostara pokazala ono od čega smo godinama strepili, a to je da uređenje BiH vidi kao podjelu teritorija na nacionalnom principu ili kako oni to odmilja zovu građevinskim zemljištem.

Ništa opasnije odavno nismo imali u političkom spektru izjava, kao što je slučaj nakon posljednjeg sastanka, te još jednom pozivamo stranke da rješenje traže u interesu građana, a ne tajkuna i to na civilizacijskim i evropskim principima ravnopravnosti svih na svakom djelu zemlje.

#BiH