Članak

Park prirode Blidinje: Svečano otvaranje projekta "Via Dinarica"

Ceremoniju svečanog otvaranja „Bijele staze“ u okviru projekta „Via Dinarica: platforma za održivi razvoj turizma i lokalni ekonomski rast“ održat će se u Parku prirode Blidinje u subotu 11. juna sa p

Ceremoniju svečanog otvaranja „Bijele staze“ u okviru projekta „Via Dinarica: platforma za održivi razvoj turizma i lokalni ekonomski rast“ održat će se u Parku prirode Blidinje u subotu 11. juna sa početkom u 10:30 sati, saopćeno je iz UNDP, prenosi novinska agencija Patria.

Ceremonija se organizuje u okviru projekta Via Dinarica: platforma za održivi razvoj turizma i lokalni ekonomski rast, kojeg od 2014. godine implementiraju i finansiraju Agencija SAD-a za međunarodni razvoj (USAID) u Bosni i Hercegovini (BiH) i Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH. Ciljevi ove inicijative su promocija dinarskog koridora i smanjenje ekonomskih, socijalnih i regionalnih različitosti u BiH, putem afirmacije Via Dinarice kao regionalne turističke destinacije i povećanja konkurentnosti u oblasti avanturističkog i rekreativnog turizma kojim se promovira prirodna baština BiH. (Više informacija: http://viadinarica.com/ i http://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home/operations/projects/poverty_reduction/via-dinarica--a-platform-for-sustainable-tourism-development-and.html ) 

Na ceremoniji će se medijima obratiti Maureen Cormack, ambasadorica SAD u BiH, Sezin Sinanoglu, rezidentna predstavnica UNDP BiH i  Mato Franjičević, zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Očekuje se i dolazak predstavnika diplomatskog kora, kao i Direkcije za evropske integracije BiH,  Ministarstva okoliša i turizma FBiH, Ministarstva trgovine i turizma RS, premijera Zapadno-hercegovačkog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona 10, te načelnika općina i gradova Prozor-Rama, Jablanica, Tomislavgrad, Posušje i Mostar, stoji u saopćenju. 

#Lifemagazin