Članak

Unosan biznis: "Sponzoruše" i muškarci koji ih vole

Da „sponzorstvo“ nije samo lokalni fenomen dokaz je britanski dokumentarac „Ponosni kopači zlata“ koji se emituje na britanskom Kanalu 5, a koji prati žene koje osvajaju bogate muškarce kako bi se dom

Da „sponzorstvo“ nije samo lokalni fenomen dokaz je britanski dokumentarac „Ponosni kopači zlata“ koji se emituje na britanskom Kanalu 5, a koji prati žene koje osvajaju bogate muškarce kako bi se domogle novca, nakita i skupih poklona. Prije no što ih odbace u korist nekog bogatijeg.

Dokumentarna emisija Kanala 5 prati 31-godišnju majku dvoje djece Lauru Boylan koja ne vidi ništa loše u investiranju u svoj izgled kako bi osvojila bogataša, prenio je britanski Mirror.

Laura je otkrila da u prosjeku potroši oko 700 KM na jedan odjevni predmet kako bi izgledala dovoljno privlačno za potencijalnog „investitora“.

- Ako ja investiram u sebe, onda će i oni investirati u mene. Ako potrošim 700 KM za pripreme, to može rezultirati poklonom kao što je sat vrijedan 20.000 KM, objašnjava Laura taktiku.

- Kada zbrojite 2 i 2, stvarno se radi o investiciji. Ako se potrudite da za njih izgledate kao milion dolara, oni će željeti da potroše milion dolara na vas, savjetuje Laura.

Za Lauru je ključ u investiranju. Tokom emisije se prisjetila kako joj je bio obećan prsten vrijednosti 80.000 KM, ali je odlučila raskinuti s tim muškarcem jer su stvari otišle predaleko. No, ipak je zadržala prsten. Razočarenje je uslijedilo kada je prsten dat na procjenu gdje je utvrđeno da vrijedi samo 10.000 KM.

Voditeljima emisije Laura je objasnila pravila ove vrste romanse:

- Ponašam se kao poslovna žena. Otići ćemo na večeru, godišnji odmor i slično.

Na pitanje voditelja o tjelesnoj strani odnosa, ova majka dvoje djece kategorično odgovara sa „Ne, nikad“.

Objasnila je i vrstu igre:

- Što više misle da će te imati, više će potrošiti. Daju ti poklone sve dok misle da će te imati. Onda ih u određenom trenutku samo blokiram, i odlazim.

Sa gledaocima je podijelila da njena djeca uzrasta 11i 13 godina ne znaju za njen životni stil, ali i da ne mari šta bi o njoj mislili.

Na pitanje šta misli o etiketi „kopač zlata“, Laura vješto odgovara:

- Ja sam kopač dijamanata, nisam toliko jeftina da bi bila kopač zlata.

 

#Lifemagazin