Članak

Travnik: Islamska zajednica u BiH obezbijedila lijekove u vrijednosti od 126.000 KM

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini preko krovne organizacije Islamske zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi i u saradnji sa Crvenim križem Federacije BiH i Udruženjem Svitanje obezbijedila je d

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini preko krovne organizacije Islamske zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi i u saradnji sa Crvenim križem Federacije BiH i Udruženjem Svitanje obezbijedila je donaciju u lijekovima u vrijednosti od 126.258,56 KM, saopćeno je iz Rijaseta prenosi novinska agencija Patria. 

Islamska zajednica Bošnjaka u sjevernoj Americi – ICNAB na čelu sa glavnim imamom Sabahudin ef. Ćemanom u proteklom periodu je radila na obezbjeđivanju lijekova za Bosnu i Hercegovinu preko United Muslim Relief organizacije u SAD-u kao donatorom, koji su na listi Svjetske Zdravstvene Organizacije kao najneophodniji lijekovi u svakodnevnom životu ljudi.

Lijekove je preuzela Islamska zajednice u Bosni i Hercegovini. Putem Ureda za drštvenu brigu kojeg zastupa Hamed ef. Efendić u saradnji sa Crvenim križom Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženjem „Svitanje“ koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, u Travniku je izvršena primopredaju lijekova Ministarstvu zdravstva i socijalne politike Srednjobosanskog kantona na korištenje pacijentima putem zdravstvenih institucija, bolnica, ambulanti i domova zdravlja.

 

#BiH