Članak

Banjalučka policija: Muškarac pao s bicikla i slučajno razbio staklo na Zajednici Hrvata

Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka rekao je dao u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela, piše Patria.

Banjalučka policija tvrdi da je staklo na Zajednici Hrvata i Hrvatskog kulturnog udruženja razbio slučajni prolaznik, koji je pao sa bicikla u momentu kada je prolazio pored objekta, piše NAP.

Napetost između Hrvata i Srba porasla je nakon što je biskup Franjo Komarica rekao da su nad Hrvatima Banja Luke tokom posljednjeg rata počinjeni ratni zločini poput onih u vrijeme Bleiburške tragedije. Na to su oštro reagirale srpske vlasti. Polupana stakla na hrvatskom objektu od prije nekoliko dana samo su dodatno povećale tenzije.

Mediji su u ponedjeljak objavili da su u Banja Luci polupana stakla na objektu gdje su smještena hrvatska udruženja, u blizini Narodne skupštine Republike Srpske.

Od početka mjeseca ovo je drugi put da je oštećen objekt u vlasništvu Hrvata u Banjoj Luci.

Na kapeli katoličkog groblja, više osoba je početkom juna razbilo prozorska stakla.

Policija je u petak saopćila kako je otkriven identitet lica koje je razbilo izlog staklo u Banja Luci, u ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na prostorijama Zajednice Hrvata i Hrvatska kulturna udruženja.

Iz policije tvrde da je muškarac iz Banja Luke, prolazeći na biciklu pored objekta izgubio ravnotežu, nakon čega je pao i razbio izlog staklo.

Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka rekao je dao u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela, piše Patria.

#CrnaHronika