Članak

Vučić: Politički mešetari žele da me sruše

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegovo rušenje zapravo konačni cilj "političkih mešetara" koji traže odgovornost Siniše Malog za Savamalu, prenijeli su srbijanski mediji.

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegovo rušenje zapravo konačni cilj "političkih mešetara" koji traže odgovornost Siniše Malog za Savamalu, prenijeli su srbijanski mediji.

- To što vi tražite samo nečiju glavu, što sam u šali rekao da bi neko da strijelja Sinišu Malog, to je bila pogrešna metafora, mnogi bi to da rade ne Siniši Malom, nego meni. To je konačan cilj tih političkih mešetara i prevaranata, rekao je Vučić novinarima u Subotici.

On im je poručio da sa tim nema problem jer narod vidi ko radi i ko se bori za budućnost Srbije.

- Tucite mene, nemojte da pričate da vas interesuje Siniša Mali, jer vas ne interesuje, nego Aleksandar Vučić. Umirem od smijeha i sreće kad vidim ko sve pokušava da me ruši, kakav skup neradnika. Ti da me pobijede - taj film nećete da gledate nikada, rekao je on. 

Vučić je dodao da nije bio obaviješten o akciji, da je izvedeno nešto loše i da je država priznala odgovornost za taj događaj, ali da to javnosti nikad neće biti dovoljno.

- Slučajno nisam znao za tu akciju, da sam znao, rekao bih im da uzmu bagere i da ruše u toku dana i da daju meni jedan bager da sjednem u njega, da to ruglo kriminalno sklonim. Nisu me pitali, nisu ni riječ rekli, izveli su ono što je loše, za to snosimo odgovornost, ali nije vam dovoljno, rekao je Vučić.

On je naveo da ničija ostavka neće biti dovoljna, jer će uvijek naći nešto drugo, nečiju grešku, kako bi ga napali. 

On je ocijenio da je Savamala zapravo političko-medijska akcija, a ne stvarni problem.

- Sačekaćemo da vidimo šta će da kažu nadležni organi, a da li će neko da ima lični čin to je njegova stvar, i to me ne zanima, rekao je Vučić upitan da li će Mali podnijeti ostavku. 

Vučić je rekao da je njemu savjest čista, za razliku od onih koji moraju da nameću teme koje nisu teme, jer im se ne sviđa što, na primjer, ne mogu da kažu da u Srbiji nema privrednog rasta. 

- Niti je ko ubijen, niti je ko povrijeđen, niti je ko vezivan, kako su lagali na različite načine, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je siguran da za građane ima hiljade važnijih tema svakog dana. 

- Za razliku od onih koji su ubijali pod fantomkama, mi smo taj problem riješili i kao država priznali odgovornost, to pokazuje koliko je Srbija modernija, pristojnija...., rekao je Vučić i dodao da niko nije pokrenuo pitanje rušenja objekata ispod "plavog mosta", kao ni rušenje dinamitom u Šilerovoj ulici. 

Konsultacije sa onima sa kojima mislim da sarađujem

Aleksandar Vučić je najavio da će sljedeće sedmice nastaviti konsultacije o formiranje nove vlade i da će na njih zvati samo one sa kojima misli da sarađuje i da se dogovori.

Upitan za kada planira drugi krug pregovora o vladi, Vučić kaže da će ih obaviti sljedeće nedjelje, ali ne pod okom kamere.

- Ovo sam uradio (ovonedjeljne konsultacije), jer mislim da je ta vrsta pristojnosti i odgovornosti nešto novo u Srbiji, ali neću nijednu riječ da kažem. Želim da pozovem one sa kojima mislim da sarađujem i da se dogovorim ako je moguće, rekao je Vučić.

 

#Region