Članak

Marković i Prce složni: Pritisak je na njima, idemo ostvariti što bolji rezultat

Na press konferenciji prisutnima su se obratili generalni sekretar saveza Smajo Karačić, selektor Dragan Marković i kapiten reprezentacije Nikola Prce.

Pred utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, koje rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 12. i 15. juna igra protiv selekcije Švedske danas je održana press konferencija.

Naša selekcija prvu utakmicu igra u gostima 12. juna tekuće godine, dok će uzvrat biti odigran 15. juna u Skenderiji.

Na press konferenciji prisutnima su se obratili generalni sekretar Saveza Smajo Karačić, selektor Dragan Marković i kapiten reprezentacije Nikola Prce.

- U tri sata letimo za Beč i dalje za Švedsku, nadamo se ugodnom putovanju, i da ćemo svježi dočekati taj prvi trening, očekujemo veliki broj naših navijača. Arena prima 16 hiljada navijača, nadamo se da će biti što više naših i da će nas njihova podrška nositi do pobjede - kaže Karačić.

Naš selektor se obratio sa riječima pohvale prema novinarima, te najavio tešku utakmicu, i iznio svoje mišljenje da će naši reprezentativci odigrati odličan meč, te da ćemo se iz Švedske vratiti sa dobrim rezultatom i na kraju u Skenderiji slaviti prolazak na još jedno veliko takmičenje.

- Drago mi je da vas vidim i da imamo vašu podršku. Raduje me ova utakmica, treći baraž zaredom otkako sam na klupi reprezentacije, nadam se dobrom rezultatu u Švedskoj, i da se svi radujemo u Skenderiji. Ne interesuju me oni, koliko moji igrači, oni su velesila, ali bit ćemo krupan zalogaj za njih. Imaju nekoliko povrijeđenih igrača, ali to će im biti samo izgovor za našu pobjedu - rekao je selektor Marković i dodao:

- Nema nikakvog alarmantnog stanja, da mi sada na osnovu njihovih povreda potcjenjujemo njih, mada ih se ne bojimo. Ovi igrači su odgojeni da dadnu sve od sebe, i da razmišljaju samo o pobjedi bez obzira ko je nasuprot nas. Srce na teren pa šta Bog da. Mi imamo svoj stil igre, imamo mnogo dobar napad, protiv Danaca smo pokazali da možemo - dodao je Maraković.

Kapiten Nikola Prce se nada pobjedi jer smo dobili na ''glasu'' među tom rukometnom elitom.

- Još jedan baraž, i težak protivnik, oni su favoriti, ali im to na parketu nećemo priznati, nadamo se da ćemo naše šanse iskoristiti i da ćemo slaviti. Imaju povreda, ali imaju veliki roster to se neće ni osjetiti kod njih, nadamo se da ćemo proći i da ćemo svi zajedno slaviti - rekao je Prce i dodao:

- Kada smo igrali 2007, od tada do sada se desilo mnogo promjena kod nas i kod njih, ali u odnosu na taj period, mi smo sada postali mnogo jača reprezentacija. Sada imamo malo veće šanse za prolaz nego ranije. Naša najveća šansa je njihova bekovska linija koja nema toliko iskustva, i gdje bi mi mogli lakše do gola preko tih njihovih pozicija, sav pritisak je na njima, nadam se da ćemo ga mi pobjedom povećati - dodao je Prce.

(sport.ba)

#Sport