Članak

Clinton poručila Trumpu: Ugasi svoj profil!

Možda se radilo o novoj strategiji za društvene medije, ili je to možda bio način da se privuku mlađi glasači, ili je Hillary jednostavno dosadilo da je se naziva „pokvarena Hillary“. Šta god bio r

Možda se radilo o novoj strategiji njenog tima za društvene medije, ili je to možda bio način da se privuku mlađi glasači, ili je Hillary jednostavno dosadilo da je se naziva „pokvarena Hillary“. Šta god bio razlog, demokratska kandidatkinja je uputila Trumpu „milenijski“ udarac.

Trump je putem Twittera u četvrtak dijelio svoje misli o podršci koju je predsjednik Obama javno pružio Clintonovoj, koju inače Donald u posljednje vrijeme običava nazivati „neiskrenom, pokvarenom“. Tako je na svom Twitteru napisao: „Obama je upravo podržao pokvarenu Hillary. On želi još 4 godine Obame – ali niko drugi to ne želi!“

Hillary je jednostavno odgovorila sa:

- Ugasi svoj profil.

Ovaj izraz obično upotrebljavaju korisnici društvenih medija u odgovoru na nečiju iznimno uvredljivu objavu, kako bi sugerisali da je za tu osobu bolje da se kloni društvenih medija za opštu dobrobit.

Ova objava demokratske kandidatkinje je potakla pravo oduševljenje korisnika društvenih mreža. Lako je postala najpopularnija od svih objava - poruka u dosadašnjoj kampanji, sa preko 370.000 podjela i 450.000 lajkova do sada. Korisnici Twittera su imali odličan dan, izvijestio je Independent.

#Svijet