Članak

UIO nakon hapšenja službenika ove institucije: Podržavamo rad Tužilaštva BiH

Uprava za indirektno oporezivanje u potpunosti podržava rad Tužilaštva BiH i svih ostalih pravosudnih organa i policijskih agencija kad je u pitanju borba protiv svih oblika korupcije unutar državne s

Uprava za indirektno oporezivanje u potpunosti podržava rad Tužilaštva BiH i svih ostalih pravosudnih organa i policijskih agencija kad je u pitanju borba protiv svih oblika korupcije unutar državne službe, saopćeno je iz ove institucije.

- U tom smilu stojimo na raspolaganju svim pravosudnim institucijama za bilo kakve dodatne informacije iz nadležnosti UIO koje možemo pružiti u slučaju današnjeg hapšenja Nedima Kulenovića, šefa Grupe za prinudnu naplatu u Regionalnom centru UIO u Banja Luci.

Istovremeno, čim se upoznamo sa svim detaljima u ovom predmetu UIO će pokrenuti sve neophodne aktivnosti u skladu sa Pravilnikom o disciplinskoj i materijaloj odgovornosti zaposlenih u Upravi.

I ovaj put ističemo da, ukoliko se u ovom slučaju eventualno utvrdi odgovornost za primanje mita, radi se o odgovornosti pojedinca. Inače, u cilju borbe protiv korupcije UIO je u svakom saopštenju upućenom javnosti uvijek pozivala sve građane i poreske obveznike da prijave svaku informaciju o utaji carine i PDV-a ili nezakonitom ponašanju bilo kog službenika zaposlenog u UIO. Taj poziv ponavljamo i ovom prilikom i napominjemo da se isti  može uputiti besplatno na broj 080 02 06 07 -kažu iz UIO-a.

 

#BiH