Članak

Vlada KS: Od 1. juna cijene centralnog grijanja manje za 4,96 posto

Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu utvrdila je novu cijenu centralnog grijanja koja će od juna mjeseca 2016. godine biti manja za 4,96 posto, saopćeno je iz Vlade KS, pre

Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu utvrdila je novu cijenu centralnog grijanja koja će od juna mjeseca 2016. godine biti manja za 4,96 posto, saopćeno je iz Vlade KS, prenosi novinska agencija Patria.

Kako je Vlada Federacije BiH u aprilu mjesecu ove godine utvrdila  novu veleprodajnu cijenu prirodnog gasa te uz procent učešća gasa u ukupnim troškovima cijene centralnog grijanja od 62,54 posto, sniženje ukupne cijene usluga KJKP "Toplane" bit će za nepunih pet posto.

Vlada je zadužila Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo da odmah angažuje neovisnu međunarodnu  revizorsku kuću koja će izvršiti reviziju poslovanja KJKP “Gradski saobraćaj” d.o.o. Sarajevo koja će utvrditi stvarno stanje dugovanja preduzeća i predložiti mjere za poboljšanje stanja, sa posebnim osvrtom na mogućnost sanacije stanja preduzeća iz kreditnih sredstava Kantona Sarajevo, stoji u saopćenju. 

#BiH