Članak

Kosor: Jako sam radoznao šta će nam Karamarko reći

U centrali HDZ-a u utorak u 15 sati počeo je sastanak čelnika stranaka Domoljubne koalicije, na kojem bi trebalo biti riječi o odluci Predsjedništva HDZ-a da ministar financija Zdravko Marić bude njih

U centrali HDZ-a danas u 15 sati počeo je sastanak čelnika stranaka Domoljubne koalicije, na kojem bi trebalo biti riječi o odluci Predsjedništva HDZ-a da ministar finansija Zdravko Marić bude njihov kandidat za mandatara, izvještava hrvatski Jutarnji, prenosi NAP.

- Četiri mjeseca nije bilo sastanka Domoljubne koalicije pa sam radoznao šta ćemo doznati od predsjednika HDZ-a, rekao je novinarima čelnik HSLS-a Darinko Kosor prilikom dolaska na sastanak.

- Prva faza je glasanje u četvrtak o premijeru i Vladi, rekao je Kosor.

Upitan kako neki u Koaliciji tvrde da već u ovoj fazi imaju 76 ruku, Kosor je odgovorio:

- Ja ne tvrdim!

Na pitanje kako će glasati o premijeru Tihomiru Oreškoviću, Kosor je podsjetio kako se HSLS nije potpisao na zahtjev za opoziv premijera te dodao kako u srijedu imaju Predsjedništvo stranke, dok će u četvrtak odlučiti kako će glasati.

- Ako će cijeli Sabor biti protiv premijera, onda će za to biti i HSLS, poručio je Kosor.

Čelnik HSS-a Krešimir Beljak novinarima je rekao da su koalicijski partneri pozvani kako bi im se objasnilo šta će se dogoditi.

- Mi (HSS) nismo faktor koji odlučuje i prema tome ćemo se postaviti. Mi ćemo biti za opoziv premijera, rekao je Beljak. On je dodao da će se vidjeti imaju li oni koji su inicirali priču o preslagivanju Vlade 76 glasova, napominjući kako HSS neće u novu vladu koja bi iz toga proizašla.

- Mi imamo jednog saborskog zastupnika i bilo bi licemjerno od nas da sukreiramo državnu politiku i to bi bila politička trgovina s kojom se ja neću baviti, rekao je Beljak.

Čelnik HSP AS Ivan Tepeš kazao je kako očekuje da „kolege pokažu većinu, da se složi Vlada i Hrvatska krene u bolje sutra“.

- U politici je sve moguće, osim to da mi prihvatimo SDSS u Vladi, rekao je glavni tajnik te stranke Pero Ćorić.

 

 

#Region