Članak

Poslanici na potezu: Hoće li opstati državna televizija

Također, poslanici će se izjasniti o Izvještaju komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o poslaničkoj inicijativi Denisa Bećirovića, podnesenoj 27.4.2016., koja glasi: „Predstavnički

Na sjednici Predstavničkog doma PS BiH danas će biti razmatran i prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine čiji su predlagači poslanici Amir Fazlić i Mirsad Đonlagić, a Sindikat BHRT pozvao je poslanike da usvoje ovaj zakon kako ipak ne bi došlo do gašenja državne televizije. Ranije je iz BHRT-a najavljeno da ukoliko se nešto ne promijeni bit će prinuđeni obustaviti emitovanje programa 30. juna, piše Patria.

Također, poslanici će se izjasniti o Izvještaju komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o poslaničkoj inicijativi Denisa Bećirovića, podnesenoj 27.4.2016., koja glasi: „Predstavnički dom PSBiH poziva nadležne organe Grada Mostara da u najkraćem roku ukinu neprimjerene nazive ulica u Mostaru koje nose imena zvaničnika fašističke NDH Mile Budaka, Jure Francetića, Ante Vokića i Mladena Lorkovića“.

#BiH