Članak

Kantonalni sud ponovo odlučuje o pritvoru osumnjičenih za ubistvo Dženana Memića?

MUP KS uhapsio je krajem maja tri osobe Ljubu Seferovića, Vasviju Sejdović i Bekriju Seferovića, a nakon saslušanja ove tri osobe, Ljubo Seferović je priznao izvršenje krivičnog djela na štetu Dženana

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu djelimično je uvažilo žalbu branioca troje osumnjičenih za ubistvo Dženana Memića, ali će do nove odluke suda ostati u pritvoru, kazala je Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva KS za novinsku agenciju Patria.

- Predmet je vraćen na ponovno odlučivanje - kazala je Bavčić.

MUP KS uhapsio je krajem maja tri osobe Ljubu Seferovića, Vasviju Sejdović i Bekriju Seferovića, a nakon saslušanja ove tri osobe, Ljubo Seferović je priznao izvršenje krivičnog djela na štetu Dženana Memića i Alise Mutap.  
 
Pritvor od 30 dana je po prijedlogu Tužilaštva KS odredio Kantonalni sud u Sarajevu za Ljubu Seferovića i Vasviju Sejdović zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva, a za Bekriju Seferovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo sprječavanje dokazivanja.

Porodica Memić uz pomoć prijatelja i građana organizirala je dva puta mirne proteste tražeći da se napokon otkrije istina o ubistvu Dženana Memića. 

 

#BiH