Članak

Javna tajna da je uzimao mito: Ni priznanje koje je dodijelio Izetbegoviću nije mu pomoglo

Očigledno je da je i tim potezom kupovao za sebe poziciju kod predsjednika. No, to mu nije pomoglo da izbjegne istragu i hapšenje.

Emdžad Galijašević, aktuelni gradonačelnik Bihaća i kandidat SDA za ovu poziciju i na oktobarskim izborima, uhapšen je jutros u Bihaću zbog osnova sumnje da je primao mito, piše novinska agencija Patria.

Akciju je izveo FUP, a po nalogu Tužilaštva USK. Prema informacijama novinske agencije Patria, javna tajna u Bihaću već duže vremena je da je Galijašević upleten u razne nezakonite aktivnosti, te da je mito primao od mnogih za namještanje poslova koji su finansirani iz budžeta Općine.

Da li je predsjednik SDA Bakir Izetbegović znao za krajišku javnu tajnu o brojnim sumnjivim poslovima u koje je prema nezvaničnim informacijama bio upleten njegov gradonačelnik,  kada je u februaru ove godine od Galijaševića primio priznanje počasnog građanina Bihaća?

Da li je Izetbegović znao za istragu koja se vodi protiv njega, kada je pristao da i na ovim izborima Galijašević bude kandidat SDA za gradonačelnika?

Podsjećanja radi, Galijašević je u Gradskom vijeću Bihaća jedva uspio izlobirati među vijećnicima da glasaju za prijedlog da se priznanje dodijeli Izetbegoviću, tako da je odluka donesena „nategnutom“ većinom.

Očigledno je da je i tim potezom kupovao za sebe poziciju kod predsjednika. No, to mu nije pomoglo da izbjegne istragu i hapšenje. 

#BiH